Achtergrond
Ik heet Riet van der Hoeven en ben geboren te Eindhoven in 1963. Na een zorgeloze jeugd op het Brabantse platteland, heb ik in Nijmegen Franse taal en letterkunde gestudeerd. Daarna heb ik verschillende commerciële en creatieve banen gehad: zo verkocht ik bouwmaterialen in Frankrijk en was ik account-manager bij een reclamebureau.

Psychologie
Door diverse ervaringen, zowel in mijn werk als privé, raakte ik zeer geïnteresseerd in menselijk gedrag en in de kwaliteiten en drijfveren achter keuzes: in die van mezelf én in die van anderen. Om hier meer over te weten te komen, ben ik psychologie gaan studeren.

In de loop van deze studie ontwikkelde ik een sterke voorkeur voor het denken in mogelijkheden. Tijdens mijn master heb ik dan ook een stage gevolgd bij het IVVP: het Instituut voor Positieve Psychologie.

Kunstenaar
Naast mijn werk als assessmentpsycholoog en carrièrecoach ben ik ook beeldend kunstenaar: ik maak abstracte en kleurrijke schilderijen. In mijn vrije tijd ga ik joggen, motorrijden, golfen, duiken en niet te vergeten leuke dingen doen met mijn man en onze kinderen.

 

Foto_homepage